30 ağustos önemi

30 Ağustos Zafer Bayramı, Başkumandan Mustafa Kemal Paşa liderliğinde Türk askerinin kahramanlıklarla elde ettikleri Büyük Taarruz adıyla da bilinen Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde elde edilen zaferi anmak için kutlanıyor.Aug 30, 2021

30 Ağustos Zafer Bayramının önemi nedir?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanmış olan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her sene 30 Ağustos günü kutlanmakta olan ulusal bayramıdır.

30 Ağustos tarihinde ne olmuştur?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayram.

30 Ağustos Zafer Bayramı neden kutlanır?

Türk ordusunun Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında Yunan işgaline son verdiği 30 Ağustos tarihi, 1924 yılından bu yana Zafer Bayramı olarak kutlanıyor.

30 Ağustos kime karşı kazanıldı?

Büyük Taarruz'da ise Yunan Krallığı ve Ankara Hükümeti arasında gerçekleşen savaşta Yunan tarafı 18.250 ölü ve 16.030 yaralı verdi. Türklerin zaferiyle sonuçlanan muhaberenin önemli zafer günü olan 30 Ağustos ise Zafer Bayramı olarak ilan edildi.

Büyük Taarruz bizim için neden önemlidir?

[9] Asıl amaç; kesin sonuçlu bir muharebenin ardından, düşmanın savaşma azim ve iradesini tamamen ortadan kaldırmaktı. Büyük Taarruz ve bu taarruzu taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı'nın son safhasını ve zirvesini teşkil etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı nasıl kazanıldı?

Büyük Taarruz, Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başladı ve Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusu bu şanlı zaferi elde etti.

30 Ağustos hangi savaşın zaferi?

Çanakkale ve Sakarya savaşlarında işgalci güçler geri püskürtülürken, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ilk kez zaferle sonuçlanan taarruz savaşı olarak tarihe geçti. 30 Ağustos 1922 yıllarca süren Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığını müjdeleyen bir tarih olarak da kayıtlara geçti.